René Voges
Accountmanager Inzameling & Recycling

Nedvang deelt kennis met studenten Hogeschool Rotterdam

Of het nu om een soepblik, wijnfles of potje gel gaat: verpakkingsafval kan weer grondstof worden. Derdejaars studenten commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam wilden voor een project over duurzaamheid hun kennis rondom een circulaire economie voor verpakkingen vergroten. Zij nodigden daarom Nedvang uit om haar kennis hierover te delen.

Interactieve middagsessie

Hoe zit de afvalbeheersstructuur in elkaar? Welke spelers zijn waar precies voor verantwoordelijk in de keten en wat is de specifieke verantwoordelijkheid van het verpakkende bedrijfsleven? Wat zijn de stappen in het recyclingproces van verpakkingen? En haalt ons land de Nederlandse en Europese recyclingdoelstellingen? In een informatieve middagsessie waarin basiskennis met interactie werd gecombineerd, gaf Nedvang antwoord op deze vragen. Met deze informatie gaan de studenten vervolgens verder aan de slag om een passend circulair business model te bedenken voor een groothandel in cosmeticaproducten.

Heldere ambitie

Op de vraag of ze zelf hun afval goed scheiden, werd wisselend gereageerd. De glasbak wisten de meeste studenten wel te vinden, maar het gescheiden inleveren van bijvoorbeeld metaal, plastic en drankenkartons bleek voor velen nog een stap te ver. Zakelijk gezien hebben ze wel een helder beeld van hun mogelijke rol in de circulaire economie. Of zoals Max Scholsberg, de derdejaars die Nedvang benaderde om te komen spreken, zijn ambitie voor dit project mooi verwoordt: “Ik hoop dat we ons businessplan straks volledig kunnen uitvoeren en zo echt het verschil maken.”

Wil jij ook weten hoe onze kennis en inzichten jou verder kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via info@nedvang.nl.