Dit is Nedvang

Nedvang staat letterlijk voor ‘Nederland van Afval naar Grondstof’. Wij registreren en stimuleren de inzameling en recycling van al het verpakkingsafval in Nederland. Daarbij letten we op kwaliteit, kwantiteit en rendement.

Onze organisatie

Nedvang bestaat uit een team van gedreven mensen. Met als vaste basis ons kantoor in Rotterdam, zijn wij in het hele land actief met gemeenten en afvalbedrijven.

Missie

Nedvang registreert en stimuleert de inzameling en recycling van verpakkingsafval in Nederland. Met betrouwbare cijfers, gericht expertise en een breed netwerk, ondersteunen wij gemeenten en afvalbedrijven bij het optimaliseren van hun prestaties. Zo werken wij aan een toekomstbestendige recyclingketen voor verpakkingen.

Visie

Of het nu om een potje gel, soepblik of wijnfles gaat: verpakkingsafval kan weer grondstof worden. Een circulaire economie voor verpakkingen vraagt om samenwerking, kennis en innovatie. Namens het verpakkende bedrijfsleven, zet Nedvang zich hiervoor in. Samen brengen we Nederland van afval naar grondstof.

Onze mensen

Marchel van de Grift
Directeur
Mark Tegelaar
Manager Financiën & Organisatie
Jochem Blok
Manager Operations
Gijs Duivenvoorde
Manager Stimulering- & Kennisprogramma's
Hans van Mil
Senior Adviseur Inzameling & Recycling
Gerald van Elburg
Senior Adviseur Inzameling & Recycling
René Voges
Adviseur Inzameling & Recycling
Jan van der Ven
Adviseur Inzameling & Recycling
George van der Hansz
Adviseur Inzameling & Recycling
Letty Bouchier
Bureau Support
Jan Rouw
Databeheer & Supportdesk
Nelson Fortes
Financiën & Databeheer
Herman Hofman
Projectmanager
Diana Ruppert
Senior Medewerker Audit & Controle
Annemieke Elsholz
Senior Medewerker Audit & Controle
Paul Wacanno
Senior Medewerker Audit & Controle

Onze oorsprong

In 2006 werd de producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen wettelijk vastgelegd. Om dit besluit tot uitvoer te brengen, werd Nedvang opgericht. Inmiddels hebben we de inzameling en recycling van verpakkingen aanzienlijk weten te verbeteren. In plaats van met één bedrijf, werken we nu in opdracht van het Afvalfonds Verpakkingen samen in een volledige keten om de producentenverantwoordelijkheid na te komen: de Afvalbeheersstructuur.

Lees meer over de spelers in de afvalbeheersstructuur

Ons bestuur

Het bestuur van Nedvang bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties uit het verpakkende bedrijfsleven en de materiaalorganisaties.

Ontmoet ons bestuur