Inzicht in prestaties ALTERNATIEF

Hoe presteert jouw gemeente ten opzichte van anderen op de inzameling en recycling van verpakkingsafval? Wij geven je inzicht met heldere en betrouwbare cijfers. Vergelijk jouw prestaties met landelijke benchmarks en bekijk resultaten door de jaren heen.

Onze adviseurs helpen je graag bij het in kaart brengen van jouw situatie. Neem contact op voor een analyse op maat.

Kennis uit data

Dankzij de data in WasteTool, beschikt Nedvang over waardevolle inzichten met betrekking tot de inzameling en recycling van verpakkingsafval in Nederland. Met deze inzichten, kun je de prestaties van jouw gemeente vergelijken met landelijke benchmarks, de voortgang bekijken door de jaren heen en ontdekken welke factoren bepalend zijn voor deze resultaten.

Klik op de landkaart voor een inkijkje in hoe jouw gemeente het doet ten opzichte van andere gemeenten. Onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Glas

Inzameling/recycling glas 2020 per gemeente per inwoner.

Papier

Inzameling/recycling papier en karton 2020 per gemeente per inwoner.

Kunststof

Inzameling/recycling kunststof 2020 per gemeente per inwoner.

Beschermde gegevens

Vanwege privacy-afspraken, worden de gedetailleerde cijfers van een gemeente enkel gedeeld met de gemeente in kwestie. Nedvang voldoet aan de eisen voor informatiebeveiliging gesteld in de ISO 27001 en is volgens deze norm gecertificeerd. In WasteTool kun je jouw data veilig inzien. Onze adviseurs staan klaar om je hierbij van uitleg en toelichting te voorzien.

Betrouwbare cijfers

Om de betrouwbaarheid van de cijfers te garanderen, voert Nedvang doorlopend kwaliteitsmetingen en controles uit. Doordat zowel gemeenten als afvalbedrijven opgaven doen over ingezamelde en gerecyclede verpakkingen, kan tevens een cross-check worden uitgevoerd in het online registratiesysteem WasteTool.

Bekijk projecten

Assen: beperkt budget, groot succes

Hoewel glas naar de glasbak brengen voor veel mensen een gewoonte is, belandt er nog altijd glas in het restafval. Bij veertig gemeenten waar de inzameling achterbleef bij het landelijke gemiddelde, s...

Lees meer

Innovatie op de millimeter

In Opvallers lichten we mensen uit die zich hard maken voor vooruitgang in de wereld van afval. Onze communicatieadviseur Renate van Roosmalen heeft geregeld contact met Bianca Lambrechts, Manager Sal...

Lees meer