Verbeterde vormgeving WasteTool

Via het online registratieprogramma WasteTool geven gemeenten en afvalbedrijven elke maand aan Nedvang door hoeveel verpakkingsafval er per materiaalsoort is ingezameld en gerecycled. Om dit proces eenvoudiger te maken, wordt met ingang van oktober de vormgeving van het onderdeel 'Inzameling en Recycling' in WasteTool verbeterd.
 

Dankzij de intuïtieve lay-out met gekleurde blokken (zie onder), kunnen gebruikers direct zien wat de status van hun opgaven is en welke acties er nog open staan. Ook is zichtbaar op welke data welke acties zijn uitgevoerd of wat de uiterlijke termijn daarvoor is. Nedvang hoopt dat deze nieuwe vormgeving gebruikers helpt tijdig hun opgaven in te dienen en daarnaast inzage te geven wanneer betalingen verwacht kunnen worden of gedaan zijn.

De nieuwe vormgeving is vanaf oktober te vinden via de knop ‘Inzameling & Recycling’ op het startscherm van WasteTool. De aanpassingen betreffen enkel de opmaak; aan de wijze waarop de opgaven worden ingevuld verandert verder niets.

Een willekeurig voorbeeld van de ‘oude’ vormgeving:

WasteTool oude vormgeving


Een willekeurig voorbeeld van de nieuwe vormgeving (m.i.v. oktober):

Nieuwe vormgeving WasteTool


Geplaatst op vrijdag 8 september 2017 Terug naar het overzicht