Landelijke verdeelsleutel PMD uitgebreid met verdeelsleutel PD

Onlangs deelden wij van Nedvang een landelijke verdeelsleutel voor ingezameld plastic, metaal en drankenkartons (PMD). Voor situaties waar de M (metaal) niet van toepassing is, hebben we deze nu uitgebreid met een PD-verdeelsleutel.

Met de verdeelsleutel PMD kunnen ook gemeenten die niet over de gegevens beschikken, de vereiste data invullen in WasteTool. Maar wat als er geen metaal bij je plastic en drankenkartons zit? Voor deze gevallen, hebben we onze factsheet uitgebreid met een PD-verdeelsleutel. 

Let op: dit is géén permanente oplossing. Voor de correcte cijfers dienen gemeenten nog altijd de gegevens over ingezameld verpakkingsafval op te vragen bij het afvalbedrijf in kwestie. Lukt dit niet? Neem contact met ons op.

> Download de factsheet met de Landelijke Verdeelsleutel PMD én PD

 

Gebaseerd op onderzoek door het LCKVA

 

De verdeelsleutels PMD en PD zijn tot stand gekomen op basis van de bevindingen uit recent onderzoek door het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA).​ In dit onderzoek is binnen Nederland nader gekeken naar de samenstelling van ingezameld plastic, metaal en drankenkartons en het effect van inzamelsystemen.
> Download hier het volledige LCKVA-rapport


Geplaatst op woensdag 30 augustus 2017 Terug naar het overzicht