Landelijke verdeelsleutel PMD

Gemeenten geven bij Nedvang op hoeveel verpakkingsafval er per materiaalsoort is ingezameld en gerecycled. Dat geldt dus ook voor PMD: plastic (= kunststof), metalen en drankenkartons. In de praktijk blijkt dat deze opgave geregeld niet of verkeerd wordt ingevuld. Nedvang helpt met heldere uitleg én een landelijke verdeelsleutel voor PMD.

Wanneer gemeenten hun opgaven doen over ingezameld PMD-verpakkingsafval in WasteTool, moeten zij per materiaalsoort aangeven hoeveel gewicht er is ingezameld (‘meetpunt inzameling’). Hiervoor heeft Nedvang een notitie opgesteld met een heldere uitleg van waar in WasteTool ze welke gewichten plastic, metalen en drankenkartons moeten invullen. Niet elke gemeente heeft echter beschikking over de respectievelijke gewichten van het ingezamelde PMD.

Landelijk onderzoek
Om beter inzicht te krijgen in de samenstelling van ingezameld PMD, heeft het Learning Center Kunststof Verpakkingsafval (LCKVA) een onderzoek uitgevoerd. Op basis van de bevindingen uit dit onderzoek, komen we tot een landelijke verdeelsleutel voor PMD. Daarmee kunnen ook gemeenten die géén beschikking hebben over de exacte cijfers van ingezameld PMD eenvoudig deze data opgeven in WasteTool.

> Download hier de factsheet met de verdeelsleutel

PMD-zak

Meer weten?

Bekijk hier het volledige onderzoek door het LCKVA of neem contact op met een van onze Nedvang-specialisten.


Geplaatst op vrijdag 4 augustus 2017 Terug naar het overzicht