Recycleplatform Hout brengt spelers in de houtmarkt samen

Heeft u een innovatief project over houtrecycling? Zorg dat het op het Recycleplatform Hout staat! Dit nieuwe platform brengt innovaties op het gebied van houtrecycling samen. Daarnaast biedt het platform een overzicht van alle houtspelers, zodat partijen elkaar beter kunnen vinden.

Nedvang presenteert Basisdocument ‘Auditen recyclers buiten de EU’

In samenwerking met de federatie NRK en de expertgroep Kunststof, presenteert Nedvang het Basisdocument ‘Auditen recyclers buiten de EU’. Met deze nieuwe systematiek worden geëxporteerde kunststoffen echt gerecycled, wordt voldaan aan Europese ARBO- en milieueisen en worden commerciële belangen gewaarborgd.

Kentallen hout en kunststoffolies 2018

Voor 2018 zijn de kentallen vastgesteld voor het aandeel verpakking in de verschillende afvalstromen. Dit betreft de stromen waarvan afvalbedrijven zelf het verpakkingsaandeel moeten berekenen en invoeren in WasteTool.

Indientermijnen WasteTool 2018

Als de gemeenten, of de instanties die hen vertegenwoordigen, op tijd hun opgaven doen, ontvangen zij ook tijdig het voorschot op hun verpakkingsafvalvergoeding. In deze factsheet vindt u een overzicht van alle uiterlijke indiendata voor de opgaven van 2018.

Horecava-bezoekers kiezen beste idee voor inzameling horecaglas

De twee winnaars van De Uitdaging Gas op Glas, The Glassinator en ‘Klik en Recycle’, strijden vandaag op de Horecava om het grootste gedeelte van € 40.000 aan prijzengeld. Bezoekers van de vakbeurs kunnen ter plekke hun stem uitbrengen.

pagina 2 van 19