Terugblik op 12,5 jaar afvalrecycling

Na 12,5 jaar bij Hummel Recycling, neemt Erik Julsing afscheid van de afvalwereld. Met Nedvang blikt hij terug op een decennium vol veranderingen, vooruitgang en samenwerking.

Verbeterde vormgeving WasteTool

Via het online registratieprogramma WasteTool geven gemeenten en afvalbedrijven elke maand aan Nedvang door hoeveel verpakkingsafval er per materiaalsoort is ingezameld en gerecycled. Om dit proces eenvoudiger te maken, wordt met ingang van oktober de vormgeving van het onderdeel Inzameling en Recycling in WasteTool verbeterd.

Landelijke verdeelsleutel PMD uitgebreid met verdeelsleutel PD

Onlangs deelden wij van Nedvang een landelijke verdeelsleutel voor ingezameld plastic, metaal en drankenkartons (PMD). Voor situaties waar de M (metaal) niet van toepassing is, hebben we deze nu uitgebreid met een PD-verdeelsleutel.

Oproep: Design de circulaire afvalbak van de toekomst

Samen met gemeenten, afvalbedrijven en recyclers, maakt Nedvang hard voor de recycling van verpakkingsafval. Maar hoe staat het met de bakken waarmee dat wordt gedaan; zijn díe wel ‘circulair’? Omdat het altijd beter kan, doen Rijkswaterstaat, Nederland Schoon, Vereniging Stadswerk Nederland en NVRD een oproep: design de circulaire afvalbak van de toekomst!

Erkenning Nedvang ook voor publieke inzameldiensten noodzaak

Net als 'regulier' afvalbedrijven, moeten gemeenten en publieke bedrijven die zelf inzamelen zich laten erkennen door Nedvang. Nedvang en de NVRD helpen deze partijen door de erkenning zo eenvoudig en snel mogelijk te laten verlopen.

pagina 1 van 15