Indientermijnen WasteTool 2018

Als de gemeenten, of de instanties die hen vertegenwoordigen, op tijd hun opgaven doen, ontvangen zij ook tijdig het voorschot op hun verpakkingsafvalvergoeding. In deze factsheet vindt u een overzicht van alle uiterlijke indiendata voor de opgaven van 2018.

Horecava-bezoekers kiezen beste idee voor inzameling horecaglas

De twee winnaars van De Uitdaging Gas op Glas, The Glassinator en ‘Klik en Recycle’, strijden vandaag op de Horecava om het grootste gedeelte van € 40.000 aan prijzengeld. Bezoekers van de vakbeurs kunnen ter plekke hun stem uitbrengen.

Recyclingresultaten verpakkingsafval 2016

De recycling van verpakkingsafval in Nederland is in 2016 gestegen tot 73%. Dat is ruim boven de Nederlandse (70%) en de EU-doelstelling (55%). Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde publieksrapport 'Verpakkingen in de circulaire economie'.

Schoon Belonen wordt voorlopig vervolgd

Actieve gemeenten Schoon Belonen kunnen hun activiteiten in 2018 voorlopig blijven uitvoeren.

Leidse studenten naar de glasbak

Als je aan glas denkt, denk je aan studenten. Die weten immers wel raad met de inhoud. Voor een pilot onder Leidse studenten, slaat Nedvang de handen ineen met DUWO, de studentenhuisvester met 7000 woningen in Leiden. Met onder andere een enquête en een informatiecampagne worden de studenten op het spoor naar de glasbak gezet. Ook lopen ze warm voor een competitie tussen studentenhuizen, met als hoofdprijs een schoonmaakploeg.

pagina 1 van 17