40e verjaardag glasbak is nationaal feestje

Op 17 mei 2018 bestond de Nederlandse glasbak officieel 40 jaar. Dit bijzondere jubileum is is voor Nedvang reden geweest om een landelijke campagne op te zetten. Door heel Nederland is op feestelijke wijze aandacht gegeven aan de jarige glasbak. 

Ter ere van de verjaardag van de glasbak heeft hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig de single ‘Glasbak’ uitgebracht met bijbehorende video van Lernert & Sander. Volgens de Jeugd van Tegenwoordig is de glasbak een Nederlands icoon dat niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. "Een tijdloos monument aan de vergankelijkheid van het bestaan”, aldus Pepijn Lanen van De Jeugd van Tegenwoordig. Bekijk hier de videoclip.
 

 

Precies 40 jaar geleden, op 17 mei 1978, werd in ’s-Hertogenbosch de eerste glasbak geplaatst in Nederland. Uiteraard heeft de gemeente dit op passende wijze gevierd. Op donderdagochtend is in 's-Hertogenbosch een speciale Gouden Glasbak neergezet voor de ingang van winkelcentrum Arena. Wethouder Jan Hoskam heeft de glasbak ceremonieel geopend door er het eerste lege potje in te gooien. De populaire vlogger Gewoon Thomas was ook in de stad en trakteerde de leerlingen van basisschool Merlijn op heerlijke glasbak-taartjes (en heel veel handtekeningen).

 

 

Ook in Rotterdam werd de verjaardag van de glasbak gevierd met de plaatsing van een Gouden Glasbak, pal naast de Markthal. David Berg, directeur Stadsbeheer, en Marchel van de Grift, directeur Nedvang, waren hierbij aanwezig en proostten op de 40ste verjaardag van de glasbak. Daarbij werd - uiteraard - symbolisch een fles in de Gouden Glasbak geworpen.

 

 

In Den Haag is op Stadsboerderij De Reigershof op feestelijke wijze een nieuw dierenverblijf geopend, dat is gemaakt van een oude glasbak. Een mooie manier om niet alleen glas, maar ook de glasbak zelf te recyclen!

 

Dankzij de inspanningen van het campagneteam is de verjaardag van de glasbak een groot succes geworden. De jarige glasbak is volop aan bod gekomen op televisie, in de landelijke dagbladen en op social media. Een prachtig verjaardagsfeest dat door heel Nederland is meegevierd!


Geplaatst op vrijdag 18 mei 2018 Terug naar het overzicht