Even voorstellen, Bianca Lambrechts

Vanaf 1 maart 2021 directeur Nedvang bv.

Medio december was de kogel door de kerk. Na de nieuwe organisatie Nedvang bv, volgt ook een nieuwe directeur. En niet zomaar eentje. Een directeur met kennis van zaken en op de achtergrond als bestuurslid enorm betrokken bij de “oude” stichting Nedvang, Bianca Lambrechts. Voor velen is Bianca al een bekende, toch stelt ze zich graag nog even voor:

“Vanuit Bloemenveiling FloraHolland ben ik in 2012 in “de afvalwereld” terecht gekomen bij Maltha Glasrecycling, een joint venture van Renewi (destijds nog van Van Gansewinkel) en Owens Illinois, de grootste glasproducent in de wereld. Bij Maltha ben ik verantwoordelijk geweest voor de inkoop van het glasafval en de verkoop van het gerecyclede glas voor de 8 fabrieken van Maltha in Europa. Aan de grondstof, gemaakt uit het glasafval, worden hoge eisen gesteld. Het gerecyclede glas wordt ingezet om energie te besparen en CO2 uitstoot te beperken.

De afvalwereld heb ik leren kennen als een ondernemende en innovatieve wereld waar altijd gezocht wordt naar oplossingen. Vanuit mijn rol in de glasrecycling en als vertegenwoordiger van de andere materialenorganisaties (STIMO) ben ik de afgelopen jaren met veel plezier nauw betrokken geweest als bestuurslid van de “oude” Stichting Nedvang.

De nieuwe Nedvang organisatie staat voor een grote uitdaging om de nieuwe hogere recycling doelstellingen te halen. Ik ben er van overtuigd dat Nedvang de juiste kennis en expertise daarvoor in huis heeft. Maar dat lukt natuurlijk niet alleen. Daarvoor is een goede samenwerking met alle partijen in de keten voor nodig. Daarvoor moeten we ook allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben om dat te bereiken. Mijn ambitie is om er voor te zorgen dat alle partners in de keten elkaar weten te vinden en om gezamenlijk te zoeken naar de juiste oplossingen zoals ik dat vaker in de afvalwereld gezien heb.”

De glasrecyclingindustrie laat al jaren zien dat sturen op zowel kwaliteit als kwantiteit van verpakkingsglas prima samen gaat. De ingeslagen weg van Nedvang bv zal daarom prima passen.

Van harte welkom, Bianca!