Gerald van Elburg
Accountmanager Inzameling & Recycling

Internationale kennisdeling centraal op Plastics Recycling Show

Op woensdag 10 en donderdag 11 april is Nedvang aanwezig op de Plastics Recycling Show in de RAI Amsterdam. Samen met de EPRO en VPKT, zetten we de internationale samenwerking en kennisdeling in plasticrecycling in het voetlicht.

Europese samenwerking

Om de recycling van plastic verpakkingen te stimuleren, werkt Nedvang niet alleen samen met partijen in Nederland, maar ook daarbuiten. Zoals in de EPRO, een Europees samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor de duurzame toepassing van plastic grondstoffen. Op de PRS 2019 zetten we met de EPRO en onze partnerorganisatie VPKT de internationale samenwerking en kennisdeling in plasticrecycling in het voetlicht.

 

  

Innovatie in plasticrecycling

De PRS is een internationaal congres waar internationale partijen hun laatste ontwikkelingen en innovaties laten zien. Door kennis uit te wisselen, ontstaan nieuwe inzichten voor het verbeteren van de inzameling, verwerking en recycling van kunststoffen. Qua inspanningen van Nedvang over de grenzen heen kun je denken aan Europese kwaliteitsnormeringen en de toepassing van technische innovaties.

Optimaliseren van de kunststof recyclingketen

Verpakkingsketen BV (VPKT), onze partnerorganisatie in de Afvalbeheersstructuur, is onlangs net als Nedvang lid geworden van de EPRO en is eveneens op de PRS 2019 aanwezig. De organisatie, die in 2018 werd opgericht, werkt samen met Nedvang aan het verbeteren van de sortering en recycling van kunststof verpakkingen in Nederland. Daarvoor gaat de organisatie contracten aan met nascheiders, sorteerders, recyclers, transporteurs en op- en overslagstations.

Langskomen?

Nedvang, EPRO en VPKT zijn op de Plastics Recycling Show te vinden op standnummer D21.