Groene loper voor Gouden Glasbak op Floriade Festival

Op 15 en 16 juni vond in aanloop naar Floriade Expo 2020, het Floriade Festival plaats in de binnenstad van Almere. Deze editie was het thema ‘groen’ waarbij bezoekers werden uitgedaagd om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is om een stad groen te maken. Voor de Gouden Glasbak werd de groene loper uitgerold!

Op het tweedaagse festival kwamen bezoekers onder meer te weten op welke manieren scherven geluk kunnen brengen. Bijvoorbeeld dat glas eindeloos gerecycled kan worden en dat begint natuurlijk door glas in de glasbak te gooien.

Groen doen

Het festivalprogramma was zeer divers. Zo vond er bijvoorbeeld een ondergrondse afvalsafari plaats en kon je op fietstocht langs groene locaties. Daarnaast werd er bier geserveerd dat gemaakt was van oud brood, gingen duurzame ondernemers in gesprek met bezoekers in de Floriade-kas en werd aangekaart wat je als inwoner kunt doen om de afvalberg een stukje kleiner te maken.

Selfies #ikglasbak

Glanzende eye-catcher was de Gouden Glasbak in de Schutterstraat, voor het festival omgedoopt tot Upcycle straat. Bezoekers maakten een selfie en deelden deze vervolgens met #ikglasbak op social media. En dat leverde leuke plaatjes op.

Gouden Glasbak op Floriade

Meer informatie over de Gouden Glasbak vind je op glasintbakkie.nl.