Documenten

Factsheets, handleidingen, rapportages: hier vind je alle documenten die jou kunnen helpen bij het inzameling en recycling van verpakkingsafval.

Opgave en vergoeding nagescheiden kunststofverpakkingen en drankenkartons

Het Afvalfonds is partnerschappen met AEB en AVR aangegaan voor de nascheiding van kunststofverpakkingen en drankenkartons uit door gemeenten aangeleverd restafval. Hierdoor worden de gemeenten ontzorgd: de handling van de recyclingketen loopt niet langer via de gemeente. Dit heeft invloed op de opgave en vergoeding van betrokken gemeenten vanaf 2018.

Download
Opgavenformulier aangetroffen wijzigingen

Indien bij de controle verschillen worden aangetroffen tussen de initieel door de gemeente ingediende jaaropgave en de uitkomst van de controle dienen deze afwijkingen gecorrigeerd te worden. Daarvoor dient het opgavenformulier.

Download
OPK Scheidingswijzer Papier Recycling Nederland

Voor een circulaire economie van oud papier en karton (OPK) is een kwalitatief hoogwaardige inzameling van groot belang. In de Scheidingswijzer van Papier Recycling Nederland zie je in één overzicht wat wel en niet thuishoort in de oudpapierbak.

Download
PE DKR-329

Specificaties kwaliteit PE DKR-329

Download
PET DKR-328-1

Specificaties kwaliteit PET DKR-328-1

Download
PET trays UMP-937

Specificaties kwaliteit PET trays UMP-937

Download
PP DKR-324

Specificaties kwaliteit PP DKR-324

Download
Presentatie KIDV – Aanpak door producenten
Download
Presentatie Nedvang regiobijeenkomst juni 2019
Download
Privacybeleid Stichting Nedvang

Naar aanleiding van de nieuwe EU-wetgeving inzake gegevensbescherming (“AVG”), heeft Nedvang haar privacybeleid aangepast.

Download